Stel je voor: in je ene hand een biertje van eigen bodem. In je andere hand een hamburger vers van de barbecue. Op de achtergrond speelt livemuziek en over vijf minuten maak je je vrienden in tijdens een potje airhockey. Met een beetje geluk kan het vanaf volgende maand: dan opent Bierkantine aan de Ravellaan 96.

‘Maar daar zit toch Kantien?’ horen we je denken. Dat klopt, maar zij gaan verhuizen naar de Veilinghavenkade 59. Eigenaar Jeffrey de Vries zocht daarom een herbestemming voor het pand aan de Ravellaan. En dat wordt de Bierkantine. “De locatie leent zicht goed voor een alternatieve setting. Het was perfect voor Kantien, maar we wilden het meer naar een festivalgevoel brengen. We gaan er een barbecue walhalla van maken, in combinatie met retro arcade games en heel veel bier. Een wekelijks bierfestival.”

Bieren uit heel Nederland

De Bierkantine heet natuurlijk zo met een reden: er staat namelijk heel veel bier op de kaart. “Voornamelijk uit Nederland. We maken ook een special lijstje, met bieren die je niet in Nederland vindt.”

Samenwerken met Vuurproeven

Omdat je natuurlijk niet moet drinken op een lege maag, wordt er samengewerkt met de mannen van catering concept Vuurproeven. “Zij zijn goed met barbecue, open vuur en smokers,” vertelt Jeffrey. Je trek kun je straks stillen met burgers en ribs, in combinatie met heel veel groenten.

Ideale dateplek

Volgens Jeffrey is de plek ideaal voor een date. Want je kunt er niet alleen genieten van een koud biertje en sappige hamburger, er is livemuziek en binnen zijn er diverse spellen te spelen. Denk aan airhockey, pinball of Pac-Man. Zitten kan zowel binnen als buiten in de biertuin.

Open in mei

Wanneer de Bierkantine open gaat is nog even de vraag. “Het hangt er vanaf, als het mag, gaan we in mei open.”

bron: indebuurt.nl